Koudasfalt kopen? Waar let je op.


Deel 1 –  de verpakking

Het assortiment van Koudasfalt van den Broek bestaat uit diverse soorten koudasfalt. Op het moment van dit schrijven hebben wij acht verschillende soorten koudasfalt in ons magazijn staan en daarbij zijn de op maat gemaakte mengsels voor onze buitenlandse klanten nog niet meegeteld. Naast deze acht hebben we ook nog diverse gradaties per soort en natuurlijk ook nog de diverse verpakkingen. Zo kunnen wij het Koudasfalt los gestort, in zakken, in emmers en in big bags bij u leveren.
Al deze diverse soorten en maten maakt de keuze er natuurlijk niet makkelijker op bij het kopen van koudasfalt.

De verpakking.

Je kunt natuurlijk voor de laagste prijs gaan, maar is dat altijd het beste? Meestal adviseren wij onze  klanten om te kijken naar wat ze ermee gaan doen?

Moet het langere tijd op voorraad staan? Dan is een emmer de beste keuze. Maar gaat u het direct verwerken, dan zijn zakken of als het grote oppervlaktes betreft zijn big bags weer veel interessanter.

Wat is het verschil tussen zakken en emmers?

Het allergrootste verschil tussen deze verpakkingen is de houdbaarheid.

Om koudasfalt ‘zacht’ en verwerkbaar te houden zitten er fluxen in verwerkt. Dit zijn vluchtige stoffen die het product verwerkbaar maken en na een bepaalde tijd vervluchten waardoor het koudasfalt met de tijd steeds harder wordt.

Emmers zijn luchtdicht en wij hebben het koudasfalt ook nog eens in een zak zitten waardoor het asfalt niet kan uitharden. Zakken daarentegen zijn poreus waardoor het asfalt vrij snel kan uitharden.

Dit verschil is al na twee weken goed te merken.

Koudasfalt wat los gestort wordt of geleverd wordt in big bags kan al helemaal snel uitharden waardoor deze meestal gekocht worden om direct te verwerken en dan vooral als er grotere hoeveelheden tegelijk gebruikt worden. Bijvoorbeeld bij het verharden van bermen in het buitengebied.

Nog een groot voordeel van de emmers is het gebruik daarvan. Als u maar een halve emmer nodig heeft kunt u de zak (in de emmer) weer dichtvouwen en de emmer weer luchtdicht afsluiten. Op deze manier blijft ook een halve emmer nog maanden goed.

Houdbaarheid!

De houdbaarheid van zakken koudasfalt is ongeveer 6 maanden. Natuurlijk is het daarna ook nog te gebruiken alleen is de kans groot dat het asfalt steeds stugger wordt en lastiger te verwerken.

De houdbaarheid van de meeste van onze emmers (Rapidfalt en Topfalt uitgezonderd) is 18 maanden. Ook hierbij geldt hetzelfde als bij de zakken dat het na deze 18 maanden nog steeds te gebruiken is.


Deze blogpost ging over de verschillende verpakkingen, de volgende blogpost zoals volledig in het teken staan van de verschillende kwaliteiten koudasfalt.