Detectielus afdichten met bitumen


Vaak wordt er op een later tijdstip bedacht dat het handig zou zijn om een detectielus voor een specifiek stoplicht te monteren. Helaas is dit vaak bij planning en aanleg soms niet direct duidelijk, of verandert de verkeerssituatie dusdanig dat een detectielus ineens wel wenselijk is.

Zaagsneden in asfalt laag

Zulke achteraf aangebrachte zaagsneden, zijn altijd een risico. Het asfalt rafelt op deze plekken sneller en door het indringen en bevriezen van water, breekt de constructie.

Om dit te voorkomen is het belangrijk, de snede met een bitumineuze voegvulling af te dichten.

Waarom een bitumineus product? De viscositeit van bitumen ligt hoog, dit geldt voor bitumen en asfaltproducten. Producten zonder bitumen zijn harder en minder flexibel, waardoor deze snel gaan breken op de aansluitingen. Vaak wordt kit gebruikt, welke niet voldoende UV bestendig zijn, of na een vorstperiode hun flexibiliteit verliezen.

Refug KV is een twee componenten reactief bitumineus voegvulmiddel en kan ter plaatse worden gemengd. Door de praktische schenktuit in de hersluitbare deksel is Refug KV makkelijk te doseren. Refug KV is na aanbrengen binnen 30-60 minuten overrijdbaar(bij 20℃) en heeft een dempende werking door zijn flexibiliteit.

Refug KV is verkrijgbaar in een set van 5 kilo.

Bitumineuze Voegvulling

Refug KV

Heeft u te maken met een groot aantal strekkende meters aan scheuren? Dan is wellicht de Voegvulmassa ST een oplossing. Deze is verwerkbaar op een relatief lage temperatuur (160 graden).

Bitumineuze Voegvulling

Voegvulmassa ST 160c

Voegvulmassa ST is verkrijgbaar per blok van 11,5 kg.